Σπαντιδάκης Ιωάννης Ι.

Ο Ιωάννης Ι. Σπαντιδάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Αγωγής του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ψυχοπαιδαγωγική του γραπτού λόγου, τη διάγνωση, αντιμετώπιση και αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών του γραπτού λόγου, τον ρόλο των πολυμέσων στην ανάπτυξη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων, και τη μόρφωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Μόνος ή σε συνεργασία με άλλους έχει δημοσιεύσει άρθρα, έρευνες και μελέτες για τη μάθηση και τη διδασκαλία του γραπτού λόγου, τον σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση μαθησιακών περιβαλλόντων με τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας, το λογισμικό «Ιδεοκατασκευές», καθώς και το βιβλίο Κοινωνιογνωσιακά πολυμεσικά περιβάλλοντα μάθησης παραγωγής γραπτού λόγου.
Έχει επίσης σχεδιάσει και αναπτύξει τα λογισμικά «Διαβάζω - γράφω - τραγουδώ», «Μιλώ και γράφω ελληνικά», «Καθώς μεγαλώνουμε… στον κόσμο των Ελληνικών», «Βήματα προς το κείμενο», «Ταξίδι στη Μυθοχώρ@» και «Ιστοριοδρομίες (για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε Έλληνες μαθητές όλων των επιπέδων της διασποράς), «Μαργαρίτα 1», «Μαργαρίτα 2», «Μαργαρίτα 3», «Μαργαρίτα 4», «Μαργαρίτα 5» και «Μαργαρίτα 6» (για μαθητές που μαθαίνουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα), «Στη χώρα των Λενού» (για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες) και «Γράφω απλά - Διαβάζω εύκολα» (για μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου).