Ρίζου Χαρίκλεια Ηλ.

Η Χαρίκλεια Ρίζου γεννήθηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας και κατοικεί μόνιμα στον Πειραιά. Σπούδασε Φιλολογία στο Τμήμα Μεσαιωνικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστη­μίου Ιωαννίνων και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (βαθμός Άριστα) του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κατέχει, επίσης, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ­Ειδίκευσης του διαπανεπιστημιακού Π.Μ.Σ. «Δημιουργικής Γραφής», του Πανεπιστη­μίου Δυτικής Μακεδονίας και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και έχει Πιστοποίηση για Οργάνωση, Διοίκηση, Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.
Εργάστηκε ως Φιλόλογος και διετέλεσε Διευθύντρια σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, εργάστηκε στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, όπως και στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών προγραμμάτων - σεμιναρίων και συνε­δρίων, όπως: εκπαιδευτική έρευνα, εκπαίδευση ενηλίκων, φιλολογικών, κοινωνιολογικών θεμάτων και προγράμματα μαθημάτων, πληροφορικής, μουσικών σπουδών, θεατρικής - κινηματογραφικής γραφής, ιστορίας τέχνης και δημιουργικής γραφής.
Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και συλλόγων και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης. Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια και δημοσίευσε μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.
Έχει διακριθεί, αρκετές φορές, σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ

Βιβλία του Συγγραφέα