Αποστολίδης Θ. Λουκάς

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής
ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Βοιωτίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου1989 και εκλέχθηκε μέχρι το 2000. Πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής από 9.10.1996 μέχρι το 2004. Πρόεδρος στη Διακομματική επιτροπή ελέγχου του ισολογισμού-απολογισμού των οικονομικών των κομμάτων και του πόθεν έσχες των βουλευτών. Πρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Το 2001 έγινε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, θέση όπου παρέμεινε έως τον Ιούλιο του 2003. Το 2007 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ το 1974. Από το 1977 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και σήμερα του Εθνικού Συμβουλίου. Γραμματέας της Επιτροπής Συνδικαλιστικού
της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια. Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, επίσης για πολλά χρόνια. Νομικός Σύμβουλος στη ΓΣΕΕ
(1982-1989) και ιδρυτής του ΚΕΜΕΤΕ-Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔEΔΥ. Νομικός Σύμβουλος και «εμψυχωτής» της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ).

ΣΠΟΥΔΕΣ
Νομική Σχολή Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο Εργασιακών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Nanterre Paris X. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα σχετικά με τις μορφές των λαϊκών κινημάτων στην Εcole Pratique, στη Γαλλία.